29 Ocak 2014 Çarşamba

gaziantep evden eve taşıma firmaları fiyatları

SEVGİLİM 
Sevgilim güvenme güzelliğime ,
Seninde saçların toru olur.
Aldanma tarihin pembe rengine,
Hayatım uzun bir intizar olur

sevgilim bir insan doğarken ağlar,
Çiçekler açar sular çağlar
Renk yüzü olur bahçeler bağlar 
Nihayetsiz bir mezar olur .

Sevgilim baksana bir yanda güler ,
Bir yandan gözümün yaşını siler.
Kimi benim gibi erir derdinden,
Kimi senin gibi bahtihar olur.

Sevgilim seninde geçer zamanın
Ne şöhretin kalır ne husni halin .
böyledir kanunu kahbe dünyanın ,
Dört mevsim içinde bir bahar olur.

FARUK NAFIZ ÇAMLIBEL   
gaziantep evden eve taşıma firmaları fiyatları, gaziantep evden eve , gaziantep evden eve taşıma, gaziantep evden eve taşımacılık, gaziantep evden eve nakliyat , gaziantep evden eve nakliye,  gaziantep evden eve nakliyat şirketleri , gaziantep evden eve firmaları , gaziantep evden eve taşıma firmaları fiyatları gaziantep evden eve şirketleri ev nakliyatında şirketimiz güneydoğu trans evden eve taşıma şirketimiz siz müşterilerimize hizmet sunmaktadır . bir telefon kadar yakınınızdayız.

nakliyat

28 Ocak 2014 Salı

gaziantep evden eve taşımacalık şirketleri fiyatları

ÖĞRETMEN AŞKI
Seni bana vermezlerdi kuzum ,
dağdancık köyü İ.Ö.O.K
Dağ başlarının yalnız insanı
Fakir öğretmene.
Sevmiyor değildim vallahi
Seviyordum ama 
Seni bana vermezlerdeki

Sen yüksek ökçe ,dudağa ruj,
Elbisem , kat kat olsun isterdim.
Dahası var kızım :
dans etmek isterdim,
Rakı,şarap lazımdı sana .
Kollarım bacaklarım çıplak olsun isterdim .
Bense köylü çocuğuyum ,
Bunu yapamazdım kızım.
belki aşkım için bunları yapmam diyecektin,
Yok kızım yok.
Seni mahçup etmek istemem .
doğrusunu söyleyim mi ?
"385"liraya ben geçinemiyormki :
seni alayım 
hasan dikici(ok.yaz.ok.)
24-9-1965 
      gaziantep evden eve taşımacalık şirketleri fiyatları, gaziantep evden eve ,gaziantep evden eve taşıma, gaziantep evden eve taşıma şirketleri, gaziantep evden eve nakliyat şirketleri, gaziantep evden eve şirketleri gaziantep evden eve firmaları olarak gaziantep ve bölgesinde ev taşıma hizmeti yapmaktayız. 7/24 çalışma sistemiyle siz değerli müşterilerimize hizmet sunmaktayız                           www.gaziantep-evden-eve.com/

27 Ocak 2014 Pazartesi

cemal bora

ZAMAN GELECEK..
Bir yaprak düşerse dalından,
Gider ömürden bir mevsim.
Zaman gelir,
Yaprak yine açar.

Ama biz....
Zaman gelecek,
Ne renk kalacak,
Ne de isim,
Hatıralar...

Ya beş on satırlık yazı,
Ya da kupkuru bir resim
             
            CEMAL BORA
Gaziantep evden eve asansörlü, gaziantep evden eve asansörlü taşıma, gaziantep evden eve asansörlü şirketleri, gaziantep evden eve asansörlü taşımacılık, cemal bora,  gaziantep evden eve asansörlü firmaları, gaziantep evden eve asansörlü  nakliyat gaziantep güneydogu trans olarak bizim işimizdir. gaziantep ve bölgesinde evden eve işi bizim işimizdir. cemal bora, cemal bora şiirleri, şiir,

24 Ocak 2014 Cuma

maraş biberi urfa isotu acı biberi nasıl yetişir

Maraş biberi

Kahramanmaraş'ımızın dünya çapında tanınmış ürünlerinden birtanesi de biberdir. Maraş Kırmızı Biberi çok meşhurdur. Türkiye'nin her tarafında aranılan özelliklere sahiptir. İlin iklim yapısı, arazi yapısı, bol soğuk su kaynaklarının olmasından dolayı gaziantep evden eve taşımacılık Türkiye'nin en iyi kırmızı acı biberi burada yetiştirilir. İlimiz, Türkiye tüketiminin %45'ini karşılamaktadır, acı kırmızı Kahramanmaraş biberi başta rengi olmak üzere aroması ve acılık oranı ile dünyanın en kaliteli ve aranan biberi durumundadır. Kırmızı biber baharat www.gaziantepevdeneveasorlu.net olmasının yanısıra beslenmede de son derece önemli bir gıda maddesidir.
Maraş Biberi Yurtiçi ve yurtdışında geniş bir pazar sahiptr. Geleneksel olarak düzenlenen Biber Festivali ile üreticilerimizin dünyaya adını daha çok duyurması sağlanmaktadır. Biber festivali için halk konserleri düzenlenmiş ve çeşitli sosyal faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

100 gr Kahramanmaraş biberi 318 cal enerji verir. Kahramanmaraş biberinin yapımında organik ve inorganik minerallerin yanı sıra A , B ve C vitaminleri bulunur. İç salgı bezleri için uyarıcıdır. Eklem ağrıları ve cilt hastalıkları faydaları, aşırı yağ (kolestrol) içinde derleyici görev yapar.

Urfa isotu nasıl yapılır

Kırmızı biber mide suyu ve tükürük gaziantep ev taşıma oluşumunu arttırır, sindirimi kolaylaştırır, romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir, kolera ve gut hastalıklarına iyi gelir, kanser riskini azaltır, terlemeyi artırır serinlik verir, öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede kullanılır, sinir gaziantep evden eve asansörlü hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır. Vücuttaki aşırı yağ ve kolestrol birikiminin önlenmesini sağlar. Antibakteriyal etkisi ile hastalıkların önlenmesinde etkili rol oynar.

Olgunlaşma döneminde hasat edilen, Kahramanmaraş Biberi, harmanlanır kurutulur sapından ayrılır. Özel olarak yıkanır, tekrar kurutulur.gaziantep evden eve nakliyat Modern tesislerde, aflotoksinsiz olarak dövülür ufalanır, paketlenir ve Kahramanmaraş ayrıcalığıyla ve Kahramanmaraş patentiyle piyasaya sunulur.Maraş biberi, kırmızı biber, pul biber, isot biber, maraş biberi nasıl yapılır, www.gaziantep-evden-eve.com maraş biberi yetiştirmek, urfa isotu nasıl yapıır, urfa isotu nasıl yetiştirilir ipek biber, aflatoksin, gerçek biber, acı biber, urfa biberi, antep biberi biberi.KAHRAMANMARAŞ KIRMIZI BİBERİ

gaziantep ev taşımacılık

Gaziantep ev taşımacılık
Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, 2023'te dünyanın 10. büyük ekonomisi olma hedefini, engellileri görmeden başarmanın mümkün olmadığını söyledi.

Zihinsel Engelli Çocuklar Derneği (ZİHİNDER) tarafından Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Zihinsel engelli çocukların aile eğitimi" konulu gaziantep evden eve panelin açılışında konaşan Şahin, zihinsel engellilere pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğini belirtti.

Şahin, bakınlığı döneminde bu yönde Gaziantep ev taşımacılık çalışmalar yaptığını ifade eden Şahin, engelli istihdamında ve eğitiminde pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini, bu yönde çok önemli işler yamalarına karşın o yönde daha çok işin yapılması gerektiğini kaydetti.

Bu konudan büyük güçlerinin sivil Gaziantep evden eve taşımacılık toplum olduğunu, sivil toplumdan, akademik dünyadan çok büyük destek aldıklarını dile getiren Şahin şunları dile getirdi:

"2023'te dünyanın 10. büyük gaziantep evden eve taşıma ekonomisi olma hedefini, engellileri görmeden başarmak mümkün değil. Orada çok büyük bir güç var. Bunun için mutlaka eğitilmesi lazım. Sağlıkta fırsat eşitliğinden istifade edip,  sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi lazım. Hukuk devletinde öncelikle yasalarımızın bir engellinin ihtiyaçlarını giderecek şekilde yapılandırılması lazım.  gaziantep evden eve nakliyat Yasalarla beraber yaşama dokunmak çok önemli.  gaziantep evden eve şirketleri Özellikle engelli kardeşlerimizin eğitimde, sağlıkta, istihdamda ve erişilebilirlikte çok önemli beklentilerinin olduğunu gördük.

 Korumalı iş yerlerini daha da güçlendirecek ve yerel kalkınmada gücümüzü birleştirecek yeni bir dönem yaşayacağız Allah'ın izniyle.  gaziantep evden eve firmaları Şehirlerin, alt yapının, üst yapının buna göre dizayn edilmesi lazım. Toplu taşımanın buna göre dizayn edilmesi lazım. Bu konuda Allah nasip ederse, halkımızın teveccühü olursa, bizim şehirde uğraşmamız gereken  en önemli işlerden bir tanesi de bu. Kaldırımlar, alt yapı, gaziantep evden eve taşımacılık  üst yapı, toplu taşıma, herşey engellinin yaşamını Gaziantep ev taşımacılık kolaylaştıracak şekilde olması gerekiyor."

Konuşmaların ardından uzmanlar, zihinsel engelli çocukların ailelerine yönelik eğitim paneli düzenlendi

23 Ocak 2014 Perşembe

gaziantepspor

Gaziantepspor:'da Sergen Yalçın sorunun çözüldüğü ve bu teknik adamın Galatasaray maçında takımın başında olacağı bildirildi. Dönecek gaziantep evden eve asansörlü dönmeyecek şeklinde günlerdir spor kamuoyunun başını döndürecek hale gelen gelişmenin sonunda Sergen Yalçın'ın yönetimle görüşerek sorunları çözdüğü kesinlik kazandı. gaziantep evden eve asansörlü taşımacılık  Buna göre Sergen Yalçın, pazar günü oynanacak gaziantep asansörlü taşımacılık  Galatasaray maçında takımın başında yer alacak.

TORAMAN İLE GELİYOR

Bu arada alınan bilgiye göre, gaziantep asansörlü şirketleri  Sergen Yalçın'ın şehrimize İbrahim Toraman ile birlikte gaziantep asansörlü firmaları  geleceği öğrenildi. Beşiktaş'ın kadro dışı bıraktığı Toraman'ın da Gaziantepspor'a gelmesinin kesinlik gaziantep evden eve asansörlü taşımacılık şirketleri kazandığı ileri sürüldü. Ayrıca takımdan hiçbir gaziantep asansörlü nakliyat oyuncunun ayrılmayacağı da gelen bilgiler arasında.                                                                                          http://www.gaziantepevdeneveasansorlu.net/

22 Ocak 2014 Çarşamba

gaziantep höyükler


gaziantep tarihi höyükleri
Kentte gerçekleştirilen tarihi yapı restorasyonlarının kültür turizmine çok önemli katkıları olduğunu belirten Denizhanoğulları, “Gaziantep asansörlü sanayi şehri ama sanayi de belli bir yere kadar. Emek yoğun olan turizm sektörünün canlanması gerekir. Turizmin canlanması için tarihi eserlerimizin gün ışığına çıkarılması, sergilenmesi ve reklâmının yapılması gerekmektedir” dedi.

Gaziantep eski çağlardan beri çok önemli bir merkez. Özellikle Zincirli, Karkamış, Tilmen Höyük, Taşlıgeçit Höyük, Dülük ve benzeri birçok höyüklerde ilmi araştırmalar yapıldı ve Gaziantep’in Geç Hitit merkezi olduğu belgelendi. Dolayısıyla kent gaziantep evden eve asansörlü taşımacılık merkezinde bile tarihi eserlerimiz oldukça zengin. Yakın çağımıza, Osmanlı dönemine ve Cumhuriyet dönemine ait eserlerimiz var. Eserlerimizin çeşitliliği ve zenginliğinden dolayı da müzemiz önemli bir ziyaretçi potansiyeline sahip.

*Zeugma’dan çıkarılan tüm mozaikler şu an sergileniyor mu?

Bin 500 metrekare mozaiğimiz var, bunun şu an sadece 550 metrekaresini sergileyebiliyoruz. Yeni müze faaliyete geçtiği zaman bu bin 500 metrekare mozaiğin tamamını sergileyebileceğiz ve depolarımızda hiç mozaik kalmayacak. gaziantep kiralık evden eve asansör 110 bin dolayında arkeolojik eserimiz var. Bu eserlerin de ancak 3 bin kadarını sergileyebiliyoruz. Yeni yapılan Zeugma Müzesi’ne taşınmamızla birlikte yine örnek teşkil edebilecek eserlerin büyük çoğunluğunu sergileyebileceğiz. O zaman da müzemiz başlı başına turizm merkezi olacaktır. Başka illere baktığınızda turistler gaziantep evden eve asansörlü denize, ören yerlerine ve çeşitli alternatiflere yöneliyorlar. Ancak Antep’e gelen turistlerin yüzde 50’si özellikle müzeyi görmeye geliyorlar ve geldikten sonra da diğer tarihi ve kültürel dokuyu geziyorlar. Müzeler, turizmi sürükleyici önemli bir faktördür. Tüm eserlerimiz sergilenmeye başladığında ziyaretçilerimizin de artmasını bekliyoruz. Gaziantep evden eve asansörlü taşımacılık şirketleri sanayi şehri ama sanayi de belli bir yere kadar. Emek yoğun olan turizm sektörünün canlanması gerekir diye düşünüyorum. Turizmin canlanması için tarihi eserlerimizin gün ışığına çıkarılması, sergilenmesi ve reklâmının yapılması gerekmektedir.

*Şehirdeki restorasyon ve kültür turizmini canlandıran gelişmeleri nasıl karşılıyorsunuz?

Gösterilen çaba ve gerçekleştirilen çalışmalar çok önemli. Tarihi eserlerimizin restorasyonlarının yapılması ebetteki büyük bir gaziantep evden eve asansörlü şirketleri gelişme. Harabe ve atıl vaziyetteki eserler kimsenin ilgisini çekmeyecektir. Ayrıca bu eserlerin yenilenmesiyle birlikte ileride gelir getirici faktörler ortaya çıkacak. Restore edilen yapılardan Butik oteller ya da el sanatlarının sergilenip satıldığı yerler açılacaktır. Dolayısıyla bu eserler restore edilerek ölümden kurtulacak ve yaşayan eserlere dönüşecek. Bu açıdan baktığınızda Gaziantep’te oldukça başarılı ve güzel gelişmeler var.

*Geçen yılın bu aylarıyla kıyaslarsak bu yıl müzeyi ziyaret edenlerde bir artış var mı?

Geçen yıl içerisinde müzemizi toplam 193 bin 561 kişi ziyaret etti ve eserlerimiz hakkında bilgi aldı. Bu yıl itibariyle son üç ay içerisinde 18 bin kişi müzemizi ziyaret etmiş. Geçen yılın ilk üç ayına baktığınızda aşağı yukarı aynı sayıda kişiye tekabül ediyor. gaziantep asansörlü şirketleri Müzemizde ilkbahar ve sonbahar aylarında çok daha fazla ziyaretçimiz oluyor. İnsanlar yaz aylarında denizi tercih ettikleri için kültürel gezileri bahar aylarında gerçekleştiriyorlar. Bu aylarda bir yoğunluk bekliyoruz.

*Gaziantep’in çeşitli bölgelerinde kazılar yürütülüyor. Bu kazılarda son durum nedir?

2009 yılı içerisinde Müze Müdürlüğü Başkanlığında altı tane kazı gerçekleştirildi. En önemlisi de Nizip merkezde çıkan mozaik alanımız. Üç arkeoloğumuz orada çalışıyor. Kazılar bütün kış boyunca sürdü ve şu an çıkan mozaik 3 yüz metrekareyi geçti. Çıkan mozaikleri yerinde korumayı düşünüyoruz. Çünkü oralarda sonra daha farklı şeyler de çıkabilir ve o bölgede turist çekebilecek bir zenginlik oluşabilir. Onun için oradaki mozaikleri kaldırmıyoruz. Kazı bitiminde restorasyonu yaparak yerinde sergileyeceğiz. Açık hava müzesi gibi olacak. gaziantep asansörlü taşımacılık şirketleri Çıkan eserler çok büyük önem taşıyor çünkü üzerlerinde yazıt var. Tarihe ışık tutuyor olması yazıtların önemini arttırıyor. Eserlerin yapılış tarihi 412. Çok yakında bu konuda gereken bilgileri daha geniş bir şekilde açıklayacağız. Şu an kazı devam ediyor.

Nizip’te Aşağı Çardak Köyü’nde vatandaşlarımızın ihbarı üzerine bir kazıya başladık. İki ay süren kazılar neticesinde Hıristiyanlarca kutsal sayılan 5. ve 6. yüzyıl dönemine tarihlediğimiz şehitlik gibi bir mozaik alanı ortaya çıktı. Bu mozaikleri yerinde korunmaya müsait olmadığı için müzemize getirdik. Ortaya çıkardığımız 30 metrekare mozaik üzerinde Grekçe yazıtlar var. Yazıt olması biraz önce de sözünü ettiğimiz gibi eserin ne kadar gaziantep evden eve asansörlü  önemli olduğunun en açık göstergesi. Mozaiklerin üzerinde ayrıca geometrik, hayvan ve bitki motifleri de var.

Sam Mezeresi dediğimiz yerde bir ihbar üzerine mezar kazısı yaptık. Roma dönemine ait bir mezardı. İçerisinden 16 adet envanterlik eser çıkarttık. Bunlardan beş tanesi cam şişe. Öyle ki cam şişenin sağlam olarak çıkması çok nadir görülen bir durumdur. İki adet bronz ayna ve sekiz adet de dokuma ile ilgili ağırşak çıkarttık. Zaten bunlar aile mezarlığı olduğu için hem bayan hem erkek mezarları var.

Rumkale kazımız 2009 yılı boyunca ara ara restorasyona dayalı olarak gerçekleştirildi. Restorasyon çalışması süresince bizim kazı yapmamız gereken yerler vardı. Buralarda kazılar yaptık. Birçok toprak ve taş yığını kaplı bölgeyi açtık ve ortaya çıkarttık. gaziantep kiralık asansörleri  Rumkale o kadar zengin bir kültür hazinesine sahip bir bölge ki kazıları da bu yıl ve önümüzdeki yıllarda devam edecektir.

*Karkamış kazısı mayın temizleme çalışmaları biter bitmez başlayacak mı?

Karkamış kazısının farklı bir durumu var. İlk önce tabii ki mayınların temizlenmesi gerekiyor. Bu tarz kazılar büyük kazılardır ve müzeler o kadar büyük çapta kazılara giremiyor. Zaten buna Bakanlığımız da izin vermiyor. Bu çapta kazıları üniversiteler yürütüyorlar.

*Vatandaşların bulup size getirdiği eserleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mozaikler genelde yüzeyde olan eserlerdir. Vatandaşlarımız tarla sürerken bile mozaiklere rastlayıp bizlere haber verebiliyorlar. Biz de gidip bakıyoruz, gerekli incelemeleri yapıyoruz. Gerçekten tarihi bir eser olup olmadığı yönünde karar veriyoruz.

Vatandaş tesadüfen bir yerde kültür varlığı bulduğu takdirde üç gün içerisinde bize bildirmek zorunda. Üç gün içerisinde bildirmezse bu suç sayılıyor. Bulduğu eseri üç gün içerisinde getirdiğinde biz bunu inceleriz, komisyonumuz tarihi eser olup olmadığını değerlendirir. Kıymet takdir komisyonu da inceler bir fiyat belirler. Vatandaşın bulduğu eserin parasını yüzde yüz vererek eseri satın alırız. Yalnız burada önemli olan husus vatandaş bu eseri gaziantep asansörlü taşıma iyi niyetle getirirse parasını alır. Sizde bir eser var diyelim ve başka birisi de sizi ihbar etti. Yakalanırsanız sizi ihbar edene değişik oranlarda ikramiye veriliyor. Sizler de takip ediyorsunuz insanlar sürekli kaçak kazılar yapıyorlar ve sürekli de yakalanıyorlar.

*Türkiye’de Ermenilere ait eserlerin olduğuna dair söylemler var.

O yöndeki söylemler tamamen asılsız. Bizans, Roma dönemi ya da gayri Müslimlerle ilgili herhangi bir eser hemen Ermenilere mal edilebiliyor. Aslında konunun esası öyle değil. Ermeniler zaten tarih boyunca bir devlet kuramamışlar. Osmanlı döneminde yaşamışlarsa Osmanlıların boyunduruğu altında, Selçuklular döneminde yaşamışlarsa Selçukluların boyunduruğu altında kalmışlar. Bundan dolayı da o boyunduruğu altında yaşadıkları devletlerin kültürlerini ortak kullanmışlar. Kendilerine has bir kültürleri olmamış. Söylemlerin bilimsel bir kaynağı yok.

*Vatandaşın köylerde bulduğu eserleri müzeye taşımıyorsunuz. Bunun nedeni nedir?

Taşınmaz kültür varlıklarını müzelere taşımıyoruz. Taşınmaz kültür varlığı nedir? Örneğin bir tarihi bir binadır, mezar taşıdır. Bunların yerinde korunmaları esastır. Mecbur kalınmadıkça bu eserler alınıp müzelere getirilmezler. Tahrip olacağı ya da korunamayacağı gerekçesiyle taşımaya mecbur kalınırsa getirilip müzeye konulabilir. gaziantep evden eve asansörlü taşımacılık O da ancak kurul kararıyla olabilir. Normalde muhtarlar köyün mülki amiridir ve köydeki her şeyden onlar sorumludur. O eserlerin korunmasıyla muhtarlar ilgileniyorlar.

*Müzede çok daha fazla merak edilen ve ziyaret edilen eserler var mı?

Bizim müzemize gelen ziyaretçilerin en çok merak ettiği eserler Çingene Kızı ve Mars heykelidir. İnsanların müzelerdeki eserlere bakış açıları farklılıklar gösterebiliyor. Bilim adamları olaya bilimsel açıdan ve farklı gözle bakarken, halkımız biraz daha görsel eserlere yönelebiliyor. Örneğin bilim adamı küçük bulleler (mühür baskı) ile onların üzerlerindeki şekiller ya da tarihçeleriyle çok daha fazla ilgileniyorlar. Ama dediğim gibi en çok ilgiyi Çingene Kızı ve Mars heykeli çekiyor. Sadece bu eserleri görmek için müzemize binlerce kilometre uzaktan gelen insanların sayısı çok fazla.

*Batalhöyük’te son durum nedir?

Batalhöyük’te bildiğiniz gibi bir park yapılması gündemdeydi. Parkın yapımı kurul kararıyla durduruldu ve o şekilde bekliyor. Höyüklerdeki kazıları ancak ve ancak büyük kazı ekipleri gerçekleştirebilir. Bir üniversite ‘Ben burada kazı yapmaya talibim’ http://www.gaziantepevdeneveasansorlu.net/  der ve bu talebi de kabul edilirse kazı başlayabilir. Ama bu çaptaki kazılar müzelerin kaldırabileceği kazılar değil.

gaziantep höyükleri araban höyükleri  islahiye höyökleri nizip höyükleri yavuzeli höyükleri oguzeli höyükleri  nurdagı höyükleri

21 Ocak 2014 Salı

atmalı turuçlu aşireti boyları nerde

 ATMALI AŞİRETİ: TÜRKMEN ve 12 oymaklı Kürt boyuna ayrılan Atmalar, Sünnî ve Alevî'dirler... İlk kez 1560 yılına ait Malatya tahrir defterinde rastlanmaktadır. Buna göre, birkaç neferden oluşan “Atmalu” cemaati, bir başka cemaatle birlikte, 1560 yılında Malatya’nın ‘Keder Beyt’ nahiyesinde meskundu. En eski ikinci kayıt ise, 1563 yılında Maraş topraklarında Alma Kuşağı Mezraı’nda başkalarıyla birlikte tarımla gaziantep evden eve asansörlü uğraştıklarını göstermektedir. Üçüncü olarak, Arapgir sancağına ait 1643 tarihli avârız-hâne defterinde Atma adlı köyün, atmalı turuçlu aşireti boyları nerde  Arapgir sancağının en büyük ya da kalabalık köyü olduğu görülmektedir. Boylar topluluğundan mürekkep bir konfederasyon olduğu anlaşılan Rişvav kabîlesine bağlı olan Atmalar Kurmançca konuşurlar. okurlarla sohbet-atmalı aşireti sayfasında daha geniş bilgi vardır.


       Atmalı aşireti boyları
1. Tilkiler
2. Kizirli
3. Haydarlı
4. Ketiler
5. Sadakalar
6. Kızkapanlı
7. Karabasanlar
8. Karalar
9. Ağcalar
10. Turuçlu
11. Kabalar
12. Mahkânlı
                                                            Turuçlu Obaları


  • Kademeler (Mamolar) 
  • Demirciler 
  • Mağara obası
  • karakuyu obası
   Turuçlu hakkında bilgi:  Turuçlu obaları hayvancılıkla (küçük baş) uğraşmaktadır, hala köylüler yazın yaylaya kışın ise köylerine hayvanlarını getirmektedir. 
köyün geçim kaynağı hayvancılık ağırlıklı azda gaziantep evden eve asansörlü nakliyat  olsa tarım yapılmaktadır, Turuçlu her ne kadarda Kahramanmaraş, Pazarcık ilçesine bağlı bir köy olsada, Gaziantep irtibatı  olan bir köydür. atmalı turuçlu aşireti boyları nerde
Turuçlu Obaları konum olarak sarp ve çetin bölgelere  kurulmuştur. 
Köy Gaziantep'in Araban ovasına en hakim noktaya kurulmuştur, köy tarihi olarak birçok medeniyetlerin izileri bulunmaktadır. 
       Turuçluda çok eski bir pınar bulunmak. Bu pınar gaziantep araban ovasına en hakim noktadadır. Araban ovasının her noktasında bu bölge görülmektedir. Böyle güzel bir noktaya mutlaka bölgenin büyük bir eksigi olan bir cem evi yapılmalıdır. kahramanmaraş pazarcık turuçlu aşireti ve atmalı  aşireti turuçlu obalıların dikkatına.

16 Ocak 2014 Perşembe

gaziantep'te evden eve nakliyatcılar

 Gaziantep Mobilya Fuarı


Gaziantep'te Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık konu ile ilgili yaptığı açıklamada Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarının (MOBEF) evden eve nakliyatcılar Gaziantep’in, hitap ettiği pazarlar, coğrafi konumu ve mobilya sektöründeki potansiyelinin bu fuarın başarısında kilit rol oynayacağını dile getirerek,  mobilya sektöründeki gizli potansiyelini gözler önüne çıkaracağını vurguladı.

Bartık fuar hazırlıkları gaziantep'te evden eve nakliyatcılar  ile ilgili şu bilgileri verdi : “Oda olarak şehrin ve üyelerimizin hizmetine sunduğumuz projelerden biri olan Gaziantep evden eve Sektör Fuarları Projemiz kapsamında gaziantep mobilya fuarı düzenleyeceğimiz MOBEF için çalışmalarımıza start verdik. Bu fuarın organizasyonunda birlikte çalışacağımız Erexpo Fuar şirketi ile protokolümüzü imzaladık. Mobilya sektörüne yönelik Gaziantep evden eve taşımacılık ’teki ilk ihtisas fuarı olan MOBEF’in ulusal ve uluslararası arenadaki tanıtım çalışmaları devam etmekte. 19-23 Kasım 2014 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak olan fuar Türk gaziantep evden eve fiyatları Mobilya sektörünün önemli fuarlarından biri olacak.”

 Hedef üçlü konsept oluşturmak

İleriki yıllarda MOBEF’i sinerji gaziantep evden eve şirketleri yaratacak sektörleri de içine alan güçlü bir yapıya kavuşturmayı hedeflediklerini belirten Eyüp Bartık, “Türk mobilya sektörünün 2013 ihracat pazarını incelediğimizde gaziantep evden eve nakliyat başta Irak olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin yoğunluğu dikkat çekmekte. Gaziantep, sınıra olan gaziantep evden eve taşımacılık yakınlığı ve komşu ülkelerle olan yakın ilişkileri dolayısıyla cazibe merkezi olma özelliğini her geçen yıl geliştirmekte. Gerek 2 milyona yaklaşan nüfusu, gerek kişi başına düşen geliri, gerekse güçlü sanayisi ile Gaziantep mobilya fuarı, katılımcılarına önemli bir pazar yaratacaktır. İleriki yıllarda mobilya sektörü ile aynı konsepte bulunan halı sektörü gaziantep'te evden eve nakliyatcılar birbirine sinerji katacak, söz konusu sektörlere tamamlayıcı nitelikte olan ev tekstili de eklenerek üçlü bir konsept oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.                                                                                                                             http://www.gaziantep-evden-eve.com/

15 Ocak 2014 Çarşamba

evden eve asansörlü taşımacılık gaziantep

Gaziantep'te Nakliyeciler Eylem...


Gaziantep'te, K1 belgesinde sorun yaşadıklarını iddia eden nakliyeciler eylem yaptı. evden eve gaziantep
Nakliyatçılar Sitesi'nde bir araya gelen nakliyeciler, K1 belgesi taşıyan sürücülerin problem yaşadığını öne sürerek  evden eve asansörlü taşıma tepkilerini  gaziantep'te nakliyeciler eylem yaptı dile getirdi.

Gaziantep Umum evden eve asansörlü gaziantep Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, gazetecilere yaptığı açıklamada, esnafın evden eve asansörlü taşımacılık gaziantep Karayolları Kanunu ile ilgili sıkıntısı olduğunu söyledi.

C2 belgesinin yurt içinde kullanıldığını ve bundan dolayı mağdur olduklarını aktaran Aydıngüler, "İstanbul'a bugün bin 800 lira gaziantep asansörlü şirketleri  maliyeti olan bir aracın ne yazık ki mağduriyetten dolayı bin 200 liraya işe gidiyor. Dolayısıyla gaziantep evden eve asnsörlü nakliyat nakliyeciler evine ekmek parası götüremeyecek hale geldi" dedi.

Nakliyecilerden gaziantep evden eve asansörlü taşımacılık Davut Evliyaoğlu ise 2003'de verilmeye başlanan K1 belgesine 18  gaziantep'te nakliyeciler eylem yaptı bin lira ödediklerini anımsattı.

Söz konusu belgesiyle yurt dışına gaziantep asansörlü firmaları çıkamadıklarını anlatan Evliyaoğlu, "Ancak yurt dışında kullanılan C2 belgesiyle yurt içinde taşımacılık yapabilabiyor. gaziantep asansörlü Bu durum haksız rekabete neden oluyor" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup evden eve asansörlü taşımacılık gaziantep olaysız bir şekilde dağıldı  http://www.gaziantepevdeneveasansorlu.net/

10 Ocak 2014 Cuma

naylon poşet torba plastik granül hışır hurda satışı alış fiyatları

Merhaba sevgili Gaziantep granül işletmecisi ve tedarikçileri

    Gaziantep plastik hışır, gaziantep naylon hışır, poşet hışır, gaziantep hurda hışır, gaziantep şeffaf hışır, gaziantep renkli hışır, baskılı hışır, baskısız hışır, baskılı ve baskısız hışır, gaziantep granül hışır talepleriniz için GAS (Gaziantep Atık Sanayi) ile her zaman irtibata geçebilirsiniz. Piyasada tedarik ettiğimiz yaklaşık 15 ton civarındadır.
    Her türlü plastik atık ve hurdası talebiniz anında değerlendirilir, işletmeniz hizmet binasına teslimi yapılır. Devamlı olarak stoklarımız mevcuttur. Hışır hurdası fiyatı, hışır naylon piyasası, hışır alış, hışır satışı için GAS.( Yüksek yoğunluk) naylon hışır stoklarımızda devamlı bulunmaktadır.
    İstek ve talepleriniz için bizimle irtibata geçmekten çekinmeyiniz değerli gaziantepte granürcüler ve plastik eritmeciler.

araban haber

gaziantep asansörlü firmaları

Merkezde görevli doktor araban asansörlü taşıma İsmail Candan Cerit, yaptığı açıklamada, kampanyaya ilçede ilgi olmadığını söyledi.

Cerit, şunları belirtti: Araban haber,  gaziantep asansörlü şirketleri,

"Belediye parkı girişine kurduğumuz Kızılay kan toplama aracında kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara hizmet veriyoruz. gaziantep evden eve asansörlü şirketleri  Görevliler olarak Arabanlı vatandaşlara kan bağışında bulunmalarının insan sağlığı için çok doğru olduğu yönünde bilgilendirmemize rağmen gün boyunca 25 gaziantep asansörlü firmaları kişi kan bağışında bulundu. Kampanyaya ilgi az oldu." gaziantep asansörlü taşıma

Kan bağışında bulunan Arabanlı vatandaşlardan Talat Demirel, düzenli olarak kan verdiğini söyledi. - Gaziantep evden eve asansörlü taşıma araban haber, haber araban, gaziantep araban haberleri, araban haberleri                                                                                                 http://www.gaziantepevdeneveasansorlu.net/

9 Ocak 2014 Perşembe

Gaziantep haber


Sağlık sorunu yaşayan dördüzlere yardım


Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, sosyal hizmet uzmanlarından oluşan bir ekip, anne Zehra Gökmen'i Eyüp Sultan Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Bebeklerin sağlık durumu hakkında bilgi alan ekipler, ihtiyaçlarının karşılanması için dördüzlere aylık 600 lira maaş bağlanmasını kararlaştırdı. Haber.
Gaziantep haber Şehitkamil evden eve taşıma Kaymakamlığı da dördüzler için aylık 500 lira maaş bağladı, anne Gökmen'e ise 250 lira dul aylığı çıkardı.

Aileyi ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da çocukların tedavi edilmesi ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlattı.
Anne Gökmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının sağlık sorunları olduğunu, ikisinin kolları ve bacaklarının kısa olduğunu,  gaziantepte ev taşıma işi ikisinin de kalbinin delik olduğunu söyledi.
Maddi durumunun iyi olmadığını ve babasının evinde 5 çocuğuyla kaldığını anlatan Gökmen, şöyle konuştu:
"Hayırseverler arıyorlar. Babamın yanında kalıyorum, evim olmadığı için babamın yanına geldim. Bir odasında çocuklarımla kalıyorum. evden eve taşıma  Eşimin sigortasında 28 günü eksik olduğu için emekliliğimiz yapılmıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum, onlardan rica ediyorum, o 28 günümün doldurulmasını istiyorum."
Babasının desteğiyle çocuklara baktığını gaziantep evden eve taşımacılık belirten Gökmen, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaklaşık iki ay önce kardeşinin evinin çatısını onarmaya çalışan eşi Yılmaz Gökmen'in elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiğini belirtti.
Hayırseverlerin kendisini Gaziantep haber aradığını ve yardımda bulunmak istediğini vurgulayan Gökmen, yardımseverlere teşekkür etti.

8 Ocak 2014 Çarşamba

gaziantep mutfagı

 GAZİANTEP MUTFAGI & YEMEKLERİ
 Eski Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Gaziantep'ten çeşitli medeniyet ve kültürlerin buluşmasından dolayı oluşan zengin mutfağında toplam 255 çeşitin üzerinde yemek çeşitleri yer almaktadır.

Gaziantep mutfağı denildiği zaman akla ilk gelen gaziantep yemekleri  arasında bulunan kebap çeşitleri, bilinen türlerinin dışında yeni dünya, sebzeli, ayva, elma, firenk, simit, patlıcan, kazan, kabak, Kilis, ekşili, mantar, yoğurtlu ve ayvalı ve tas kebapları olmak üzere 32 türde yapılıyor.

Yine mutfakta 26 çeşit köfte yapılırken, 27 çeşit pilav, 15 çeşit dolma, 26 çeşit etli yemek, 15 çeşit turşu ve 22 çeşit helva bulunuyor. Yoğurt yemeklerinin de hatırı sayılır bir yeri olan Antep mutfağında çağla aşı, orman, sahte yuvarlama, bakla, çiğdem aşı, bezelye, elma aşı, fasulye, kabak, keme, köfte, mantar, patates, soğan ve yuvarlama, ilk akla gelen yoğurtlu yemekler olarak dikkati çekiyor.                               Gaziantep mutfagının meşhur Gaziantep evden eve asansörlü taşımacılık yemegi Antep yuvarlamasının yapımı ve malzemeleri aşagıda  sayfamızda  sizler için yazdık. Şimdiden afiyet olsun. gaziantep yuvarlaması

 Minik top köfteler için;
MALZEMELER:
200 gr az yağlı kıyma
1 su bardağı kırık pirinç
½ su bardağı un
2 çorba kaşığı irmik
Çorbası için;

500 gr incik
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1,5 litre su
Tane karabiber
Tuz
Yoğurt sos için;

300 gr süzme yoğurt(kese yoğurdu)
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
4 bardak su
Tereyağ ve kuru nane (arzuya göre pul biber)                                                                                    
YAPILIŞI : 

 Bir gece önceden suya ıslattığımız nohutu, soğan (tüm olarak) incikle beraber düdüklü tane karabiber ve tuz ekleyerek tencerede haşlıyoruz (15dk kadar). Etlerimizi soğutup kemiklerinde ayırıp küçük doğruyoruz.

Top köfteler için pirinci sıcak suya ıslatıyoruz(30 dk kadar). İrmiği(2-3 kaşık su ile ıslatın şişsin), unu yoğurma kabına alıyoruz. Kıyma ve pirinci birlikte mutfak robotundan geçirin, un ve irmikle karıştırın ve özdeşleşene kadar yoğurun, 30 dk kadar buzdolabında dinlendirin(daha kolay yuvarlarsınız).

Köfte harcını 2 eşit parcaya bölün (çorbamızı yarısından yapacağız, kalan diğer yarıyı yuvarlayıp derin dondurucuya kaldırabilirsiniz). Bir kase içine aldığınız az sıvı yağa elinizi batırarak harcınızı nohut büyüklüğünde toplar yapın.

Çorba için et suyunuzu süzerek tencerinize alın, kaynadığında top köftelerinizi atın, 2-3 dk kadar haşlayın, köfteleriniz haşlanırken yoğurt sos için süzme yoğurdunuzu soğuk suyla ezin, yumurta ve unu da ekleyerek iyice karıştırın, yoğurdu çorbaya alıştırmak için 2 kepçe kadar haşlama et suyundan yoğurt sosa ekleyin, yoğurt sosu yavaşça akıtarak ve karıştırarak çorbanıza ekleyin.

En son tam haşlanmış nohut ve tam pişmiş etleriniz ekleyin. Hafif kızdırdığınız tereyağ ve nane karşımı da ekleyin(1-2 taşım kaynatın).Ocaktan çorbanızı alın.Yağlı naneyi arzuya göre servis esnasında porsiyonlara da ekleyebilirsiniz.

Not: Yuvalama Gaziantep yöresine ait, özellikle bayram sabahları evlerde sunulan yemek kıvamında bir çorba, düğün ve cenaze evlerinde de kalabalık misafirlere ikram ediliyor. Çorba tarifi 6-8 kişiliktir.Afiyet olsun.

AKP Araban belediye başkan adayı

               AKP Araban belediye başkan adayı                                                  ARABAN'DA TARTIŞMALI ADAY ÖZDEMİR
      AK Parti'nin Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ile AK Parti'nin Araban İlçe Başkanı Ali Ömeroğlu arasında 4 yıldan bu yana çekişme bulunduğundan dolayı AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer'in en zorlandığı ilçelerden birisi gaziantep evden eve taşımacılık olduğu belirtildi. AK Parti Araban ilçe başkanlığından istifa ederek aday olan Ali Ömeroğlu, anketlerde düşük çıkmasından dolayı aday yapılamazken, Araban Devlet Hastanesi Başhekimi Erdal Ekinci'nin şansı bir ara artarken, son anda AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın desteğiyle tekrar Mehmet Özdemir'in gösterilmesine karar verildiği öne sürüldü.

 YAVUZELİ'NDE SAKAROĞLU'YLA YOLA DEVAM
AK Parti'nin Yavuzeli ilçesinde yine adayı Mustafa Kemal Sakaroğlu olmasına karar verilirken, CHP'nin adayı olan eski belediye başkanı Ali Sakaroğlu ve Saadet Partisi'nin adayı Mehmet Kaya olmasından dolayı büyük çekişme yaşanacağı belirtildi. Bu arada, Saadet Partisi'nin Yavuzeli adayı Mehmet Kaya'nın babasınında Büyük Karakoyunlu'da 'Şıh Mehmet Kaya' olmasından dolayı Saadet Partisi'nde çıkış yapabileceği ilçelerinden biri olduğu öne sürüldü.

10 OCAK'TA AÇIKLAMA TÖRENİ ANKARA'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'in bir Büyükşehir ve 9 ilçesinin aday tanıtımını Ankara'da 10 Ocak 2014'te yapacağı bildirildi.

7 Ocak 2014 Salı

Araban kamu kurum telefon rehberi


ARABAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARI TELEFON REHBERİ
    GAZİANTEP KODU    0342
KURUM                          TELEFON

Kaymakamlık                    611 20 96

İlçe Jandarma Komutanlığı  611 32 13

Belediye Başkanlığı             611 2210

Cumhuriyet Başsavcılığı      611 20 07

Elif Belediye Başkanlığı       638 7303

İlçe Seçim Kurulu              611 2199

Emniyet Amirliği               611 2207

Yazı İşleri Müdürlüğü        611 20 96

Nüfus Müdürlüğü             611 2098

Özel İdare Müdürlüğü       611 2106

Tapu Sicil. Müdürlüğü      611 202?



Tedaş İşletme Şefliği       611 2146

T.C Ziraat Bankası          611 2002

Kütüphane Şefliği           611 2208

BOTAŞ İşletme Şefliği    614 4039

Ziraat Odası Başkanlığı    611 3432

Şoförler Odası Başk        611 3778

Vakıf Müdürlüğü            611 2449

Araban  kamu kurum telefon rehberi :
         Araban ilçesinde lüzumlu telefon numaraları, araban ilçesinde önemli telefon numaraları, araban uydu görüntüleri, fırat nehri, fırat görüntüsü,
 araban fotografları, araban resimleri, gaziantep evden eve taşımacılık araban kaymakamlıgı tlf, araban belediyesi tlf, araban tarihi fotografları, araban görüntüsü, araban görüntüleri gibi önemli bilgi ve telefonları sayfamızda bulabilirsiniz.







6 Ocak 2014 Pazartesi

gaziantepte kazak atölyeleri

GAZİANTEPTE KAZAK KESİGİ, KAZAK YOLUNTUSU, BOBİN ve POŞET(NAYLON) ALIMI YAPILIR







    gaziantepte kazak atölyeleri,  Gaziantep kazak kesikleri, parti malı kazaklar, tekstil telefleri, gaziantepte kazak atölyeleri gaziantep tekstil firmaları, akrilik triko, gaziantepte kazak işleme kazak triko, tekstil hurda,kumaş telefi, kumaş telefleri, tekstil telefi, tekstil telefleri, yoluntu kazak, kazak yoluntuları, yataklık yoluntu, kazak kırpıntısı, kazak kırpıntılar, kazak kırıkları, fireleri, telefleri, kırpıntısı, kırpıntıları gaziantepte penye kırıgı,hurda penye parçaları, gaziantepte kazak işleme atölyelerindeki hurdalar kazak kesigi, kagıt ve plastik bobinler, poşet (gışır) alınır.Gaziantepli kazakcıların  ve Gaziantep te kazak imalatı yapanların dikkatına                                                                                                                       ALIMI   YAPILMAKTADIR                                                          0542 297 25 25
                                   GAZİANTEP

3 Ocak 2014 Cuma

gaziantep evden eve taşıma


HARİS, GSO da Konukoğlu ile görüştü 

GAZİANTEP - Eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Haris Siladjdzic, Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret ederek, evden eve Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GSO Başkanı Konukoğlu, kentin sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi. Gaziantep’in yaşayan en eski yerleşim merkezlerinden birisi olduğunu, sanayi ve ticaret hayatının 6 bin yıllık geçmişe gaziantep  evden eve taşıma  dayandığını belirten Konukoğlu, bugün Gaziantep’in cazibe merkezi konumuna ulaştığına, Türkiye’den daha hızlı büyüdüğüne dikkati çekti.
Konukoğlu, "Özellikle son 20 yılda ticaretimiz iki katı canlandı. Antepli ticaret adamlarının özelliklerinden birisi de kıskanç olmamalarıdır. gaziantep nakliya fiyatları Gaziantepli işadamlarının yalnızca kendileri için değil aynı zamanda arkadaşları için de iş bağlayabilmeleri çok önemlidir. Bu yüzden Gaziantep sanayisi sürekli olarak gelişmektedir." diye konuştu.

Gaziantep’te bir devlet üniversitesi ve iki vakıf üniversitesi bulunduğunu hatırlatan Adil Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi, Zirve Üniversitesi  gaziantep evden eve firmaları ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin ortak çalışmalar gerçekleştirdiğini, aralarındaki işbirliğinin takdire şayan olduğunu kaydetti.

Eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Haris Siladjdzic ise Gaziantep ziyaretlerinden bahsetti, dün de Şanlıurfa’ya gittiğini belirtti.
Siladjdzic, "Genel olarak Türkiye denildiği zaman akla her zaman İstanbul, Ankara gibi büyükşehirler geldiği için ben buraya geldiğimde o kadar mutlu insanlarla karşılaşmayı hiç düşünmemiştim. Bu yüzden çok şaşırdım ve mutlu oldum. gaziantep evden eve taşımacılık  Bu program sayesinde, özellikle de Prof. Dr. Edibe Sözen sayesinde burada olduğum için minnetlerimi sunmak isterim.’’ sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Konukoğlu, eski Cumhurbaşkanı Haris Siladjdzic’e yöresel bakır işlemeli kahvedanlık hediye etti.
Ziyarette, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ile AK Parti Merkezi Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Hasan Kalyoncu  gaziantep nakliya fiyatları  Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Edibe Sözen de hazır bulundu.

2 Ocak 2014 Perşembe

Araban yöresel

                                     Araban yöresel  
    
       Gaziantep araban yöresel türküleri Araban yöresel sanatcıların sesinde dinlemek ve o an Arabanda olmak gibidir.  Araban yöresel türküleri, gaziantep, yavuzeli türküleri,  Araban yöresel sanatcılarımız  beydilli sadık (arabanlı sadık), payamcalı hılfan (araban payamcalı gılfan), arabanlı murat, karavaizli haso (hasan avcı) , drej osman, izollu memet (izolu mamet), ali dore (ali dorre) ve memet bakıray  gaziantep evden eve taşıma (yavuzelli memet bakıray) Gaziantep barak tüküleri, gaziantep barak havası, barak türküleri, yöresel türkülerimiz,  tüm gaziantep yöresel, yavuzeli yöresel ve araban yöresel türküleri yöresel sanatcılarımızdan  sayfamızda bulabilirsiniz. araban uydu görüntüsü, araban videoları, araban fotografları vs.            

1 Ocak 2014 Çarşamba

araban ovası

                   
       Araban Meslek Yüksek Okulu Müdürüne plaket 

Araban Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Durmuşali Söyler’e, Arabanlılar ve Yavuzelililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden Araban Ovası’ndaki yetişen ürünler hakkında yaptığı araban ovası araştırmaları nedeniyle teşekkür plaketi verildi Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Durmuşali Söyler’i makamında ziyaret eden Gaziantep’te faaliyet gösteren Arabanlılar ve Yavuzelililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Garip Doğan, “Araban Ovası’nda yetişen tarım ürünleri üzerinde yaptığı araştırma ve incelemeler sonucunda Araban Ovası’nda yetişen buğday kalitesinin ülkenin en kaliteli buğdayı olduğunu bilimsel olarak kanıtlaması ve Araban Ovası’nda geçmiş yıllarda üretilen iri çekirdekli lezzeti ve insan sağlığına faydalı kara karpuzunun uzun yıllar sonra üretilmesi için piyasada çok ender kalan tohumunu arayıp bularak Araban Meslek Yüksek Okulu bahçesinde deneme dikimini yatı. Yetiştirdiği meşhur Araban kara karpuzunun çekirdeklerini elde edip laboratuar ortamında gerekli çalışmaları yaparak çekirdeğin çoğalmasını sağladı.Yeniden üretiminin yapılmasına katkı sağladığı ve bölgenin tahıl ambarı olarak bilinen Araban Ovası’nda yetişen tüm  gaziantep evden eve tarım ürünlerini de yakından takip ederek incelemeler yaptı.Gelişimine de katkı sağladığı ve başarılı çalışmalarından dolayı Gaziantep’te faaliyet gösteren Arabanlılar ve Yavuzelililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak değerli hocamız Yrd. Doç. Dr. Durmuşali Söyler’e teşekkür plaketi ile onurlandırmak istedik” diye konuştu.
Araban Meslek Yüksek araban ovası hakkında Okulu Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Durmuşali Söyler, aldığı plaketten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Arabanlılar ve YavuzelililerSosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Garip Doğan’a teşekkür etti                                http://www.gaziantep-evden-eve.com/