10 Aralık 2013 Salı

araban düğünleri

gaziantep araban düğünleri

    ARABANIN COĞRAFİ KONUMU: Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır. Araban her nekadar güneydoğu Anadolu bölgesinde bir ilçe olsada  akdeniz iklimi yaşanmaktadır.  Gaziantep araban düğünleri  Güneyinde Karadağ ve Yavuzeli ilçesi, kuzeyinde Adıyaman’ın Besni İlçesi, batısında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi, doğusunda ise Fırat Nehri ve Şanlıurfa’nın Halfeti ve Bozova ilçeleri ile çevrilidir. Gaziantep evden eve nakliyat



 


 Gaziantep ilinin kuzeydoğusunda 250 km² lik genişlikteki Araban Ovası’nda yer almakta olup, ismini de bu ovadan almıştır. gaziantep araban düğünleri
Araban 1050–1450 m yüksekliğinde bir plato üzerinde yer almakta. İlçe topraklarının etrafı dağlarla çevrilmiştir. Batısında Kartal (Sof) Dağları doğu-batı doğrultusunda uzanır.Kuzeyde Beşparmak dağları ile çevrilidir. İlçe Fırat Nehri’nin batısında ve bu nehre dökülen karasu Irmağı’nın kenarındadır. Gaziantep araban düğünleri  Fırat nehri Araban’ın Şanlıurfa ili ile doğal sınırını çizmektedir. Karasu Araban Ovası’nın içerisinden geçerek Fırat’a dökülür.
Gaziantep’e uzaklıgı 67 km uzaklıkta denizde 610 m yüksekliktedir. Yüzölçümü 534 km²
    ARABAN TARİHİ: Araban ilçesinde bir çok imparatorluğun izlerini görebilirsiniz. bunlar ilhanlılar, memluklular, halep Eyyubileri, Selçuklular ve osmsnlı imparatorluğu. 1517 yılında yavuz sultan selim tarafında osmanlıya katılmıştır. 1957 yılında araban imini alarak ilçe olmuştur. Arabanda bir çok tarihi eser olmasına karşın bunlar restarasyon görmemiştir. Gaziantep evden eve taşımacılık. Araban kalesi acil olarak restore edilmeyi bekliyor.
   
ARABAN HAKKINDA: Araban Kahramanmaraş a, Adıyaman a ve Şanlıurfa ya sınırları olan bir ilçedir. ama bir çok hizmette öksüz kalan Araban bir köy görüntüsünde kurtulamadı. İlçe turizm ve sanayinin merkezi olmasına karşın turizm ve sanayi gelişmemiştir.
  Arabanda yapımı devam eden araban ardıl barajı (ardıl barajı- ardıl baraj inşaatı) ve gündemden olan araban çat barajı (çat barajı-çat bogazı barajı-çetintepe barajı- çat baraj inşaatı) yapıldıgında ilçe ekonomik olarak çıgır atlayacaktır.

 Gaziantep araban düğünleri, araban düğünleri, foto zengin çekimi düğünler araban köy düğünleri, Gaziantep düğünleri, araban uydu görüntüsü, Gaziantep evden eve taşıma, araban fotografları, araban tarihi, araban okulları. araban tarihi, araban coğrafyası, araban kalesi, araban ovası, araban myo, araban kaymakamlıgı, araban hakkında,araban barajları, araban barajı TÜM BU BAŞLIKLAR HAKKINDA bilgi almak istiyorsanız Araban belediyesi ne baş vurunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder