16 Aralık 2013 Pazartesi

gaziantep araban ovasında yılın ilk hasadı

gaziantep araban ovasında yılın ilk hasadı
Gaziantep  ilçesi Araban da  2013 yılının ilk pamuk hasadına başlandı. Dönümde 500 ile 650 kilogram arasında değişen verim veren ve bu yıl altın yılını yaşayan pamuğun kilogramının 1,3 TL olması üreticiyi üzüyor. gaziantep evden eve asansörlü taşıma

Araban Ovası’nda 2013 yılının ilk pamuk hasadını alan dağdancık köyünün pamuk üreticilerinden  fiyatların bu yıl iyi olmadığını kaydederek, "Uzun yıllardır fiyat düşüklüğü sebebiyle pamuk maliyetini bile karşılamıyordu. Pamuk, çiftçisine uzun yıllardan beri zarar ettirdiği için pamuk ekmeme kararı almıştık. Bu yıl da Araban Ovası’nda toplam 25 bin dönüm civarında gerçekleşen az denecek kadar pamuk ekimi yapan üreticilerin, yılın ilk pamuk hasadının yapıldığı bugün, 1 kilogram kütlü pamuğu 1,3 TL’den alımını yapması bizi daha da üzdü." dedi.  Araban ovasında giderek yaygınlaşan makineyle pamuk hasadı makine toplama ücreti yüksek olduğundan dolayı elle pamuk toplama daha yaygındır .gaziantep araban ovasında yılın ilk hasadı üreticiyi üzdü.



Araban daki Çırçır ve Presse Fabrikaları sahibi bu yıl "1,3 TL’den alıma başladık ama önümüzdeki günlerde fiyat ne olur şimdiden bilemiyoruz. Bugünkü alımına başladığımız aynı fiyattan devam edebileceği gibi altına da düşer ya da yükselebilir.” diye konuştu. Çırçırcılar, ilk pamuk hasadını yapan üreticiyi yarım adet  cumhuriyet altını ile ödüllendirdiklerini belirtti.        

 http://www.gaziantepevdeneveasansorlu.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder