8 Aralık 2013 Pazar

gaziantep araban dagdancık köyü düğünleri

      DAGDANCIK KÖYÜ
Gaziantep araban dagdancık köyü Araban ilçesinin güney batısında Araban ovası ve karadağın kesiştigi noktadan kurulu bir köydür. Dagdancık köyü bir tarım köyüdür. köyde hayvancılıkta azınsınmayacak kadar çoktur.
     Araban dagdancık köyünde toplam ekilebilir arazi 20 bin dönüm civarındandır. bunun %97 de sulu tarım %2 susuz  tarım %1 ise fısttık ve bagdır. Köyde 10 bin başın üstünde küçük baş hayvan (koyun ve keçi) 250 baş civarında ise büyük baş (inek) hayvan varlıgı oldugu tahmin ediliyor. evden eve taşıma
     Gaziantep araban
dagdancık köyü tarihi olarak çok eski bir köydür. Dagdancık köyünde Araban ilçesi ve köylerinin en büyük mezarlıgı bulunuyor. Köyde 1900 ve 1910 tarihleri arasında 1. dünya savaşı sırasında bir askeri kışla bulundugu söylenmektedir. O döneme ait askeri mezarlar, pınar ve askeri kışla kalıntılarına rastlamak mümkündür. Köyde hititler,  roma imparatorlugu ve osmanlı imparatorlugu na ait kalıntılara rastlanıyor.
   Dagdancık köyü gaziantep e 52 km araban a ise 11 km dir.Köyde İlkögreti okul (dagdancık köyü ilkögretim okulu) taziye evi, cami ve saglık evi (dagdancık köyü saglık ocagı) okul ve cami lojmanı bulunmaktadır.  Köy karasal iklime sahiptir. Dagdancık köyü 160 hane civarındandır. dagdancık
köyü düğünleri ni, dagdancık köyü uydu görüntüleri ni, dagdancık köyü fotografları nı, ve dagdancık hakkında bir çok bilgiyi internet sayfalarında bulabilirsiniz. http://www.gaziantep-evden-eve.com   gaziantep araban dagdancık köyü düğünleri, gaziantep düğünleri,gaziantep araban düğünleri, araban dağdancık köyü düğünleri, dagdancık köyü düğünleri, dagdancık düğünleri, dagdancık uydu görüntüsü, dagdancık köyü uydu görüntüsü, dagdancık köyü fotografları, dagdancık köyü hava durumu, dagdancık köyü hakkında, dagdancık köyü hakkında bilgi, araban dagdancık köyü düğünleri,  dagdancık köyü tarihi, arban köy düğünleri, gaziantep köy düğünleri, türkiye düğünleri, düğünlerimiz  sayfamızda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder