24 Mart 2014 Pazartesi

Suriye ile Türkiye

Suriye ile Türkiye
Esad'ın gaziantep evden eve  elindeki, Suriye ile Türkiye arasındaki sınır kapılarının kontrolü, iç savaşın ardından zamanla Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD ve Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) eline geçti. Hatay'ın Yayladağı Sınır Kapısı'nın karşısındaki Keseb Sınır Kapısı'nın pazar günü ÖSO'nun kontrolüne geçmesinin ardından gaziantep evden eve taşıma  Esad'ın elinde tam olarak hakimiyet sağladığı sınır kapısı kalmadı. Türkiye'deki patlamaları gerçekleştiren Suriye ile Türkiye  bazı teröristlerin Lazkiye'ye açılan Yayladağı  gaziantep evden eve taşımacılık

IŞİD'in gaziantep evden eve  kontrolünde gaziantep evden eve nakliye olan kapılar: Carablus (Karkamış-Gaziantep), Çobanbey (Kilis Çobanbey) Demiryolu, Telabyat (Akçakele-Şanlıurfa), Kamışlı (Ceylanpınar-Şanlıurfa).

ÖSO'nun kontrolünde olan kapılar: gaziantep evden eve nakliyat  Es-Selame (Öncüpınar-Kilis), Bab-AL Hava (Cilvegözü/Reyhanlı-Hatay), Keseb (Yayladağı-Hatay), Dırbesiye (Şenyurt/Kızıltepe-Mardin).

PYD'nin kontrolünde olan  gaziantep evden eve şirketleri kapılar: Girmeli (Nusaybin), Serakaniye (Ceylanpınar-Şanlıurfa), Kobani (Suruç-Şanlıurfa.) Bu kapı geçici olarak açıldı, sadece yaralı geçişi ve gaziantep evden eve firmaları  insani yardım yapılıyor).

Birkaç ay öncesine gaziantep evden eve taşımacılık şirketleri kadar sınırda resmi olmayan bazı geçiş yolları daha varken, Türkiye giderek bu geçişlere sınırlama Suriye ile Türkiye  getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder