18 Şubat 2014 Salı

araban ovası

Araban Ovasında Yetişen Buğdaydan Yapılan Bayatlamayan Ekmeğin Tanıtımı Yapıldı


Gaziantep Üniversitesi Araban Meslek Yüksek Okulu, Gaziantep’ten  açılan 5ci Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarında Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarında açtığı stant’ta Araban Ovasında yetişen ekmeklik buğdaydan yapılan bayatlamayan ekmeğin tanıtımı yapıldı. http://www.gaziantep-evden-eve.com

Gaziantep Üniversitesi Araban meslek yüksek okulu, Gaziantep'te açılan 5. Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarında açtığı stant'ta Araban Ovasında yetişen ekmeklik buğdaydan yapılan bayatlamayan ekmeğin tanıtımı yapıldı.

 Gaziantep Araban Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yar. Doç. Dr. Durmuşali Söyler yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'te açılan fuarda,  Araban Ovası nda yetişen ekmeklik buğdaydan ilk olarak kendisi tarafından yapılan bayatlamayan ekmeğin sergilendiğini blirtti.

Fuarda sergiledikleri bayatlamayan ekmeğin beğenildiğini anlatan Durmuşali, şunları kaydetti:

"6-9 Şubat tarihleri arasında Gaziantep'te açılan Tarım ve Gıda Fuarında, Araban Meslek Yüksekokulu olarak stant açtık. Bu stant da Türkiye'nin en kaliteli buğdayından elde edilen undan yapılmış bayatlamayan ekmeğin tanıtımı yapıldı.  gaziantep evden eve Ayrıca doğal ortamlarda yetişen tarım dışı arazileri tarıma kazandıran ve benim de uzmanlık alanım olan, şifası tartışılamayan ve yöresel adı şifallah denilen 'kebere' bitkisinin tanıtımını yaptık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder