12 Şubat 2014 Çarşamba

evden eve taşımacılar gaziantep

Suriyeli Muhalifler

Suriyeli muhalifler 'de yaşayan çeşitli etnik grup temsilcileri siyasi parti kurmak amacıyla Gaziantep'te toplantı düzenledi.
Araplar Yardımlaşma ve Dayanışma gaziantep evden eve Derneği'nin (ARAP-DER)  organizasyonunda
 çeşitli etnik ve inanç grup temsilcilerinin katılımıyla bir otelde gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek toplantıda, kurulacak partinin isminin, liderinin ve yol haritasının belirleneceği bildirildi.

Suriye'nin eski Bağdat Büyükelçisi Navaf Faris, evden eve taşımacılar gaziantep AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyasi olarak Suriye içerisinde aktif olmaya amaçladıklarını söyledi.

Kendilerini özgürlük mücadelesinden sonrasına hazırladıklarını belirten Faris, "HedefimizSuriyeli vatandaşlarımızın  gaziantep evden eve taşıma her türlü sıkıntılarına deva olmak, şifa bulmak, cevap vermek. Mesela gıda yardımında, siyasi anlamda, manevi açıdan, elimizden ne geliyorsa yardımcı olmak. Ama asıl hedefimiz ise bir siyasi yapı oluşturmak. Ülkemizi himaye etmek Suriyeli muhalifler ve korumak için güçlü bir altyapı, siyasi oluşumu kurmak" dedi.

Çalışmanın ilk aşamasını, Suriye içerisinde bu işleyişi harekete geçirmek olarak açıklayan Faris, şöyle devam etti:

"Nizam çöktükten  gaziantep evden eve  taşımacılık sonra bütün siyasi partilerle güçlü bir Suriye oluşturmak. Suriye'de bulunan farklı etnik yapıları bir çatı altında toplamak ve güçlü bir Suriye'nin temellerini atmak için siyasi parti kuruyoruz. Hedefimiz Suriye'deki tüm farklı etnik yapılar. İnançları fark etmeksizin hepsini kuşatacak bir siyasi oluşum. Suriyeli muhalifler Suriye vatandaşı olan ve kimliği taşıyan evden eve taşımacılar gaziantep herkes eşit bir hak ve hukuka kavuşacaktır. Hukuk ülkesi temeline dayalı bir ülke, bütün herkesin kendisini ifade edebildiği, hakkını alabildiği bir ülke hayal ediyoruz. ve bunu oluşturmaya çalışacağız. "

Suriye'nin diktatör
gaziantep evden eve şirketleri yönetimlerden bıktığını vurgulayan Faris, mazlum halkın, kendini özgürce ifade edebildiği, hukukun egemen olduğunu özgür bir Suriye'ye kavuşacaklarını kaydetti.

Üç gün sürecek   gaziantep evden eve  taşımacılık şirketleri  toplantının ardından oluşacak yapıyla Suriye içerisinde çalışmaya başlayacaklarını dile getiren Faris, "Türkiye ve Türk halkına, Suriye halkına kucaklarını açtıkları için teşekkür ederiz. Suriye'nin özgürlük mücadelesindeTürkiye,Cumhuriyeti ve Türk halkının yanımızdaki dik duruşlarını asla unutmayacağız" diye konuştu.

Esed'in gitmesinin ardından Suriye halkının en güçlü bağlarının Türk halkı ve hükumetiyle olacağını vurgulayan toplantının  gaziantep evden eve taşımacılık firmaları  sonunda hem oluşturulacak siyasi partinin isminin hem de liderin belirleneceğini sözlerine ekledi.

ARAP-DER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa da Suriye'nin farklı gaziantep evden eve nakliyat  mezheplerden ve inançlardan olan kişilerin, Suriye'de bir parti oluşturmak amacıyla buluştuğunu geldiğini söyledi. Kırboğa, toplantının sonunda siyasi partinin lideri, ismi ve yol haritasının çizileceğini tekrarladı.

Suriyeli muhalif general Mehmet Faris de oluşturulacak tüzüğün Suriye'nin en az 10 evden eve taşımacılar gaziantep yıl ilerisini görebilecek şekilde oluşturulması gerektiğini ifade etti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder