18 Nisan 2014 Cuma

Suvarlı hakkında

                    
                    Suvarlı hakkında
         Suvarlı Beldesi Coğrafî konumu 
 SUVARLI BELDESİ : Adıyaman ilimize bağlı olan belde Antep, Maraş ve Adıyaman illerimizin birleştiği noktaya kurulu bir beldedir. Suvarlı  beldesi 1700'lü yıllarının başından beldeye gelen gizli görevde bulunan bir grup süvari askeri birliği tarafında ilk yerleşim kurulmuştur. Suvarlı ismininin burda geldiği söylenmektedir.

    Suvarlı Beldemizin Mahallesi 3 sayısı ve mahalle isimleri
  *Adalet Mah.
     *Hürriyet Mah.
        *Cumhuriyet Mah.
 Suvarlı Ekonomisi hakkında
Kasabanın ana geçim kaynağı antep fıstığı olup ve bağcılık azınsanmayacak kadar çoktur.  Beldede yetişen üzüm dünya nın en kaliteli üzümüdür. Bu zenginlik ve kalitenin suvarlı girişimcilerimiz tarafında keşif edilmesi üreticiler tarafından umutla bekleniyor.Ayrıca tarım ve hayvancılıkla da azda olsa uğraşılmaktadır. Belde kurulum yeri itibarı ile her tarafı dağlarla çevrili normal olarak tek çıkış bulunması ile beraber teknolojik gelişmeler sonucu, beldede yeni  yeni yollar yapılması imkânı olmuştur. Aslında Suvarlı konum olarak saklı bir yerdir. Her şeyiyle keşif edilmeyi bekleyen bir cennetir.

    Suvarlı hakkında, suvarlı kasabası hakkında, adıyaman suvarlı, besni suvarlı, suvarlı beldesi hakkında, suvarlı tarihi, suvarlı düğünleri,suvarlı görüntüleri, suvarlı fotografları  vs. gibi bilgilere http://gazianteparaban.blogspot.com.tr/ urlleli sayfamızdan bulabirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder