16 Temmuz 2014 Çarşamba

Gaziantep Valiliği




Gaziantep Valiliği
Gaziantep taşımacılık 'te dün gece Suriye gerginliği yaşandı. Suriye plakalı bir otomobilin anne ile kızına çarparak hastanelik etmesi üzerine yoldan geçen suriye plakalı araçlar tahrip edildi. Polis olayları güçlükle önledi.Suriye gaziantep evden eve taşımacılık  gerginliğinin arka planında IŞİD'ın olabileceği belirtildi. Gaziantep Valiliği tarafından Suriye protestoları yasaklanmasına karşın sosyal medyada örgütlenen bir grubun Pazar günü Gaziantep evden eve 'te Suriyeli protestosu gerçekleştireceği belirtiliyor.
HER ŞEY KAZA İLE BAŞLADIÖzdemirbey Caddesi'nde dün akşam meydana gelen kazada Suriye plakalı otomobil, yolu karşısına geçmeye çalışan dört kişilik Aydoğan ailesine çarptı. Kazada 54 yaşındaki anne Güneş ile 5 yaşındaki kızı Betül Aydoğan yaralandı. Yaralı anne- kız, Gaziantep Şehit Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne  gaziantep evden eve nakliye götürülerek tedaviye alındı. Yaralı anne- kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
SURİYE PLAKALI ARAÇLAR TAHRİP EDİLDİKazanın  gaziantep evden eve taşımacılık ardından bir anda toplanan Türk vatandaşlar ise kazaya karışan Suriye plakalı otomobilin camlarını kırıp Suriye uyruklu sürücüyü linç etmek istedi. Olay yerine gelen polisler, Suriyeli sürücüyü öfkeli kalabalığın elinden alarak Polis Merkezi'ne emniyet gaziantep evden eve nakliyat  müdürlüğüne götürdü. Toplanan grup yoldan geçen Suriye plakalı araçları durdurarak camlarını kırdı. Olayın büyümesiüzerine olay yerine takviye   Gaziantep evden eve polis ekipleri sevk edildi. Bölgede önlem alan polisler gazi, öfkeli kalabalığı dağıttı.İNÖNÜ CADDESİ İLE SAVCILI MAHALLESİ DE KARIŞTIGaziantep'te Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı ve işyerlerinin bulunduğu İnönü Caddesi ile Savcılı Mahallesi'de karıştı. Suriyelilere ait iş yerlerine saldırmaya çalışan vatandaşlar, bölgeye sevk edilen çevik kuvvet ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirildi. Bu gelişme üzerine güvenlik güçleri bu yerlerde önlemlerini arttırdı. Gaziantep Valiliği,
IŞİD'E DİKKAT.Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana'da yaşanan Suriyeliler'e yönelik saldırılar, toplumsal boyutuyla ele alındığında bölgedeki Sünni gaziantep evden eve nakliye  muhafazakar nüfus itibariyle IŞİD sempatizanlığı tehlikesine dikkat çekiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder